Varukorg: 0
 

logo
 
 
 
neg

ChromaLuxe® - ett hittills oöverträffat konstmedium

ChromaLuxe som konstmedium har enastående egenskaper vad gäller bildåtergivning (färgrymd, djup, kontrast) kombinerat med en smått otrolig åldersbeständighet. Dessutom är konst på ChromaLuxe mycket tåligt och klarar fysisk påverkan, väta och kemikalier. Det gör att konstverket fungerar utmärkt även i känsliga miljöer såsom sjukhusmiljö eller miljö med stora temperatur- och fuktvariationer.

 
 • Färgåtergivning

  Bilder som sublimerats in i panelernas unika ytskikt får oöverträffad lyster, färgdjup och kontrast.

 • Reptåligt

  Unik ytbeläggning ger oöverträffat skydd mot mekanisk påverkan.

 • Blekningståligt

  Oberoende tester visar att ChromaLuxe har livstids resistens mot blekning och gulning.

 • Lätt

  Alla paneler är lätta och tåliga, vilket gör transporter och montering smidigare än någonsin tidigare.

 • Brandsäkert

  Alla ChromaLuxe-produkter uppfyller ASTM-standard avseende flamspridning och rökutveckling.

 • Enkelt att rengöra

  Panelerna rengörs enklast med en trasa och lite allrengöringsmedel, så blir de snabbt som nya igen.

 
 

Sublimering

Sublimeringstryck är en unik tryckteknik som har många fördelar jämfört med andra tryckprocesser. Till skillnad från de flesta trycktekniker ligger sublimeringstrycket inte ovanpå utan i materialet. Vid sublimeringen övergår färgerna från fast form direkt till gasform, genom värme och tryck överförs färgerna till det särskilda ytskiktet på aluminiumpanelen. Fördelarna är många.

Exceptionell lyster och färgåtergivning

ChromaLuxe är ett relativt nytt konstmedium. Hemligheten är aluminiumpanelens ytskikt. Den tryckta bildens färger överförs till ytskiktet och slutresultatet ger en yta som glas. Beläggningen är extremt hård och mer reptålig än vid någon annan tryckteknik - motiven behöver inte skyddas av ytterligare lager av glas eller plast.

Extremt tålig, lätt att rengöra

Bilder som trycks med sublimeringsteknik på ChromaLuxe aluminiumpaneler tål alla typer av rengöringsmedel utan slipmedel, desinfektionsmedel och alkaliska produkter. Panelerna är helt resistenta mot fukt och vatten samt är lätta att hantera och montera.

Åldersbeständigt konsttryck

Ålderbeständigheten är i en klass för sig. När det gäller konsttryck har ChromaLuxe erhållit toppbetyg från Wilhelm Imaging Research Center (Läs rapporten här). För inomhusbruk uppnådde ChromaLuxe rankningen åldersbeständigt 65 år utan betydande blekning. (Läs förklaringar till och specifikationer av testmetoderna).

 
 
 

Art Express Lab AB  |  Stora Säby Gård  |  184 42 ÅKERSBERGA  |  info@artexpress.se